DeadSnakeLogo
.......
. Nyheter
Om Brygder Galleri Shop Kontakt English
 

 

Dead Snake Kitchen Brewery är ett pikobryggeri som grundades av två grannar i Hallands allra nordligaste område. Målsättningen är att skapa smakrika öl som förhoppningsvis ska glädja såväl nybörjaren som den mer inbitne ölentusiasten. Så om du förväntar dig en Sofiero ska du nog se dig om efter något annat.

Det hela började med att vi upptäckte att vi båda hade ett stort intresse för öl. Jörgen var förälskad i den brittiska övärldens brygder medans Mikael var helt insnöad av öl från den nordamerikanska kontinenten...eller kanske ännu mer om att prova allt han kunde komma över oavsett härkomst.
Efter att Mikael några år senare smakat på ett par praktexemplar från hembryggarna D3VI.SE och berättade detta för Jörgen, blev Jörgen eld och lågor. För om dom kunde brygga så bra öl hemma så skulle väl även vi kunna göra det. Eller?

Sagt och gjort. Under hösten 2009 började Dead Snake ta sin form och den 7:e november var det dags för premiärbryggning av två helmaltsöl. Då ingen av oss hade någon större erfarenhet av ölbryggning i sak (det närmsta vi kommit tidigare var Jörgens påssatser av Coopers på 80-talet och Mikaels inköp av jäskärl på 90-talet) bistod ölarkitekten Peter från Electric Nurse med kunskap och råd vid premiären. Peter som för övrigt var en av hembryggarna bakom namnet D3VI.SE.
Resultatet av premiärbryggningen blev två stycken välsmakande India Pale Ales med en modest beska och ganska lätt kropp.

Med tanke på att vi båda är småbarnsföräldrar hade vi som målsättning att i alla fall brygga fyra gånger per år. Men med tanke på att maltextrakt kan korta ner bryggtiden avsevärt visade det sig att vi genom extraktbryggning eller B-I-B kunde hinna med ett kok efter det att barnen lagt sig om kvällarna. På så viss har det blivit mångt fler tillfällen än den målsättning vi från början hade. Bara under första året såg 20 (!) brygder dagens ljus.
Dock har vi efter första året återgått nästan helt och hållet till helmaltsbryggning igen men vi ser fortfarande extraktet som ett bra kompliment.

Vad som kommer hända framöver vet vi inte i dagsläget. I alla fall inte mer än att vi kommer fortsätta med vårt bryggande. Dock hoppas vi att vi någon gång ska få möjlighet att brygga en batch på ett bryggeri så att vår öl ska kunna avnjutas på en eller annan pub i Göteborg eller Kungsbacka.

/Jörgen & Mikael, 2012